STAP-ronde 3 juli 2023

KTV Kennisnet kan door de aangescherpte regeling geen STAP-aanmeldbewijzen meer afgeven voor het bijscholingsaanbod. Cursussen die voor een breder publiek toegankelijk zijn en niet per se als bijscholing aangemerkt hoeven te worden, publiceren wij op de site www.ktv-academie.nl. Hier kun je wel STAP-aanmeldbewijzen aanvragen.

Behalve het aanbod van de KTV Academie zal ook KTV Toetsing mee blijven doen aan de STAP-regeling. KTV Toetsing biedt immers opleidingen aan voor mensen die tolk of vertaler willen worden en die op dit moment nog een ander beroep uitoefenen of in een uitkeringssituatie verkeren. In de tolk- en vertaalopleidingen kun je erg interessante cursussen vinden die je los kunt bijwonen zonder dat je aan een toetstraject deelneemt. Klik hier om het STAP-aanbod van KTV Toetsing te bekijken.

Op de sites van de KTV Academie en KTV Toetsing staat geen informatie over pe-punten. Desalniettemin krijg je wel een gewoon KTV-certificaat waarop contact- en voorbereidingsuren vermeld staan.

(De meeste cursussen van KTV Academie en KTV Toetsing kan je terugvinden op de site van KTV Kennisnet. Daar lees je wel de informatie over de pe-punten. Let op! Soms hebben de de cursussen een andere naam. Check dus de data in inhoud van het programma.)

 

Hoe werkt het STAP-budget aanvragen ook alweer?

  1. Vraag jouw STAP-aanmeldbewijs aan via KTV Academie of KTV Toetsing.

  2. Ga op 3 juli vóór 10:00 uur 's ochtends naar het STAP-portaal van UWV en log in met je DigiD.

  3. Upload het STAP-aanmeldbewijs en doorloop de rest van de stappen. KTV doet vooraf vooraanmeldingen, jouw keuze is hierdoor alvast ingesteld.

  4. UWV heeft 4 weken de tijd om de subsidie toe te kennen.

    1. Als je de subsidie krijgt, stelt UWV ons daarvan op de hoogte.

    2. Wanneer UWV jou geen subsidie toekent, laten zij dit aan jou weten. Het is dan ook mogelijk om jouw aanmelding te annuleren.

Heel veel succes met de aanvraag! 
Wil je de voorwaarden van het STAP-budget nog eens doorlezen? Klik hier!