Webinarserie Optimaliseer je Nederlands

Uw Nederlands ligt - al zegt u het zelf - op een heel behoorlijk niveau. Toch twijfelt u wel eens over een spellingsregel of grammaticale kwestie. Herkent u zich in deze omschrijving? Haal alle twijfels weg en kies voor de meest efficiënte weg: de vierdelige webinarserie 'Optimaliseer je Nederlands'.

Programma

Deze webinarserie Nederlands is speciaal bedoeld voor iedereen die nog 'een aantal twijfels' wil laten wegnemen. De nadruk ligt in de webinarserie op de meest voorkomende grammaticale struikelblokken, de nieuwe spelling, de schrijfwijze van nieuwe woorden en op vervoegingen van Engelse werkwoorden.

Speciaal voor u organiseert KTV vier webinars die los van elkaar gevolgd kunnen worden, afhankelijk van waar u moeilijkheden ervaart. Ieder webinar duurt twee uur. Alles mag: u volgt er een, twee, drie of alle vier. De webinars kennen een prettige, interactieve combinatie van korte blokken theorie gevolgd door praktische oefeningen. U heeft bovendien bij ieder webinar de gelegenheid zelf vraagstukken in te brengen.

Schrijft u zich gerust in en optimaliseer uw Nederlands gewoon vanuit huis!

Indien u zich niet voor alle vier de webinars wilt aanmelden, meldt u zich dan voor de losse delen aan door naar de desbetreffende inschrijfpagina te gaan:

Webinar 1: Nieuwe spelling 
Webinar 2: Interpunctie, opsommingen en bijzinnen
Webinar 3: Stijlfouten
Webinar 4: Grammaticale valkuilen  

PROGRAMMA

Webinar 1: Nieuwe spelling

 • Tussen –n
 • Tussen –s
 • C en k
 • Koppelteken en trema

Webinar 2: Interpunctie, opsommingen en bijzinnen

 • Komma's
 • Puntkomma's
 • Dubbele punt
 • Hoofdletters
 • Aanhalingstekens
 • Opsommingen
 • Uitbreidende en beperkende bijzinnen
 • Beknopte bijzinnen


Webinar 3: Stijlfouten

 • Pleonasmen
 • Tautologieën
 • Contaminaties
 • Foute samentrekkingen
 • Tantebetjezinnen (onterechte inversie)

Webinar 4: Grammaticale valkuilen

 • Hen/hun
 • Beide/beiden
 • Als/dan
 • Die/dat/wat
 • U/uw
 • Werkwoorden vervoegen
 • Engelse werkwoorden vervoegen
 • Werkwoorden bijvoeglijk gebruiken

Marja Talens (1969) studeerde Communicatiekunde in Groningen. Tijdens haar studie heeft zij als intercedente in de uitzendbranche gewerkt. Daarna werkte zij als teamleider in een callcenter en als marketing manager. Sinds 1998 is zij met enorm veel plezier aan het werk als trainer en coach. In 2007 volgde zij de opleiding tot PMA-coach en trainer bij het PMA Institute in Orlando, Florida. Marja is bovendien de eigenaar van Extra Trainers.

Door haar werkervaring in verschillende branches is Marja uitstekend in staat om haar training praktijkgericht neer te zetten. Zij voelt zich als een vis in het water in commerciële bedrijven en springt vervolgens net zo graag in het diepe bij non-profitorganisaties. Haar trainingen en coachsessies zijn volgens cursisten altijd levendig, helder en to-the-point. Haar betrokkenheid is voelbaar en zij staat voor wat ze zegt.

Marja vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen. Ze creëert daarvoor een omgeving waarin mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, aldus Marja. Verder wil Marja dat cursisten de trainingsdag ook leuk vinden, dus een portie humor en gezelligheid is zeker ook te vinden in haar trainingen. Trefwoorden: vrolijk, enthousiast, betrokken en praktijkgericht.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
8,00
Voorbereiding
 
Totaal
8,00
 
Accreditatie
 
Doelgroepen
Schrijftolken
Nummer activiteit
33333, 33334, 33335
Categorie
 
Tolk- en taalvaardigheid
6,000
Totaal
6,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Let op!

Drie van de vier webinars hebben een RTGS-accreditatie:

33333 - Nieuwe spelling (schrijftolken)
33334 - Grammaticale valkuilen (schrijftolken)
33335 - Interpunctie, opsommingen en bijzinnen (schrijftolken)

Nieuwe spelling 2 jun. 2022 20:00u. - 22:00u.
Interpunctie, opsommingen en bijzinnen 16 jun. 2022 20:00u. - 22:00u.
Stijlfouten 23 jun. 2022 20:00u. - 22:00u.
Grammaticale valkuilen 30 jun. 2022 20:00u. - 22:00u.

Webinar
Uiterlijk 24 uur voor de start van het eerste deel van deze webinarserie ontvangt u een instructiebericht met betrekking tot het registreren en inloggen op het webinarplatform zodat u elk webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u (schriftelijk) vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na elk livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen.
U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie
Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten/nascholingspunten van de stichting RTGS is het vereist dat u
1) elk livewebinar volledig volgt of achteraf de opnames volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Opnames > Webinarserie > Evaluatie invullen. Deze vult u ná het laatste webinar in.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

"Heel nuttig om nieuwe spelling door te nemen en veel gemaakte fouten te behandelen. Het was elke week weer een plezier om aan mee te doen. Marja Talens brengt het op een zeer enthousiaste wijze. Ook de interactie was erg leuk en zorgde ervoor dat je je betrokken voelde bij de les. Je werd ook goed tot nadenken gezet over de juistheid van alledaagse uitdrukkingen, woorden en constructies. Ik zal het zeker missen! Het is een echte aanrader!"

"Erg enthousiaste spreker. Leuk dat er veel activiteiten/opdrachten waren. Het gevolg is dat je veel actiever mee gaat doen."

"Duidelijke uitleg over de achtergronden van de struikelblokken in de spelling. De docent heeft met vele voorbeelden en oefeningen laten zien dat ik meer fouten maak in het dagelijks schrijven als dat ik dacht. Ik heb meteen haar voorbeelden in de praktijk kunnen brengen! Heel nuttig."

"Leuk en duidelijk, genoeg tijd voor vragen en dat is erg prettig."

"Er werden allerlei items behandeld die voorkomen tijdens het dagelijkse gebruik van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Deze items waren goed gegroepeerd en gelijkmatig verdeeld over de 4 cursusavonden. Het niveau vond ik passend maar dit is natuurlijk sterk persoonsgebonden. Voldoende mogelijkheden om tijdens de webinars te oefenen."

"Echt zeer nuttig en superduidelijk uitgelegd!"

"Erg prettig! De spreker was erg duidelijk en nam goed overal de tijd voor, maar ze bleef ook niet te lang bij iets hangen."

"De cursus was erg interessant. Ik vond dat Marja een heel enthousiaste lesgeefster is die de verschillende elementen erg duidelijk kon uitleggen. Ze gaf veel voorbeelden en de oefeningen waren erg nuttig en soms zelfs onverwacht moeilijk. Een goede opfrissing en ook heel wat bijgeleerd."

Optimaliseer je Nederlands
Startdatum: 2 jun. 2022
 • PE 8
 • van 20:00 tot 22:00
 • 220,- (excl. BTW)
 • Online