Jouw notatietechniek naar een hoger niveau!

Je boekt op deze pagina de meest uitgebreide notatietechniektraining van KTV!
Dit lespakket bestaat uit de volgende trainingen:

  • Training notatietechnieken voor (ervaren) tolken
  • Notatietechniek: aan de slag met symbolen

Deel 1: De training ‘Notatietechnieken voor (ervaren) tolken’ is een training voor gesprekstolken die (diagonale) notatietechniek willen ontwikkelen. In deze training wordt gewerkt met het boek 'Notatietechnieken voor consecutief tolken' van Andrew Gillies. De Nederlandse vertaling van het boek is bij de training inbegrepen. Om deel te nemen is het vereist dat je de Basistraining tolkvaardigheden gevolgd hebt óf minimaal een jaar professionele tolkervaring hebt.

Deel 2:
Je wilt graag aan de slag met het ontwikkelen van jouw eigen unieke notatietechniek, want je weet dat je door het tekenen van symbolen en figuren veel effectiever informatie kunt onthouden en terughalen. Maar je weet eenvoudigweg niet waar je moet beginnen.... Laat deze training een fijne start voor je zijn om jouw eigen goedwerkende symbolenbibliotheek te ontwikkelen. Een laagdrempelige workshop over het leren tekenen en associëren zodat jij jouw symbolen zelfverzekerd en adequaat kunt integreren in jouw notatietechniek.

Lesschema

Zie de betreffende pagina's voor meer informatie over de cursus: 

Training notatietechnieken voor (ervaren) tolken

Notatietechniek: aan de slag met symbolen

Leerdoelen

Nadat je deze uitgebreide training gevolgd hebt en het studieboek uit hebt, kun je duidelijke, consistente en efficiënte notities maken; notities die als geheugensteun dienen wanneer dat nodig is en een vloeiende vertolking mogelijk maken. Het is een systeem dat je helpt bij het analyseren van de brontekst, want om het systeem effectief te gebruiken moet je eerst nadenken over wat je hoort voordat je iets opschrijft.

Bij de cursus over het ontwikkelen van symbolen leert de tolk o.a. creatief denken, flexibel associëren, minimaal 100 veelvoorkomende begrippen tekenen én heeft de tolk een start gemaakt aan zijn/haar persoonlijke en unieke symbolenbibliotheek!

Relevantie

Consecutief tolken is een essentieel onderdeel van het repertoire van een tolk en wordt door velen beschouwd als een superieure vaardigheid. Het is uitermate belangrijk dat een tolk notatietechnieken goed beheerst, zodat een goede en soepele vertolking niets in de weg kan staan.

Voertaal

Nederlands.

Instapniveau

Minimaal één jaar professionele tolkervaring óf je hebt deelgenomen aan de Basistraining tolkvaardigheden.

Ana Meneses Dekker

“Lesgeven is een grote passie van me, of het nu gaat om beginners of gevorderden. Het is altijd geweldig om een cursist vooruitgang te zien boeken.”

Ana is een tolk in hart en nieren die zelf tweetalig werd opgevoed (Nederlands en Spaans). Ana is WO- en HBO-opgeleid als tolk en vertaler. Ze volgde tolk- en vertaalopleidingen aan de Mercator Hogeschool Gent, UU, ITV en UvA en werkt sinds 2001 als tolk. Naast het tolken heeft Ana een grote passie voor lesgeven. Dit doet zij al vele jaren bij het ITV, LOI en Elycio Talen. Sinds 2010 is Ana ook werkzaam als examinator voor tolktoetsen van het Ministerie van Defensie en sinds 2016 bij KTV.

Daniëlle van Hierden is zakelijk tekenaar. Complexe informatie terugbrengen tot de kern d.m.v. eenvoudige tekeningen is wat zij het liefste doet. Denk hierbij aan: uitwerking van visie of strategie, instructies, pitches, teamontwikkeling of praatplaten. Deze effectieve manier van communiceren leert ze ook graag aan anderen, zodat mensen elkaar beter en sneller begrijpen. 

 

Trainingsdag in Nijkerk (diagonale notatietechniek) 12 feb. 2023 09:30u. - 17:00u.
Online meeting 1 23 feb. 2023 19:00u. - 22:00u.
Online meeting 2 9 mrt. 2023 19:00u. - 22:00u.
Online meeting 3 23 mrt. 2023 19:00u. - 22:00u.
Online meeting 4 6 apr. 2023 19:00u. - 22:00u.
Trainingsdag in Nijkerk (werken met symbolen) 19 apr. 2023 09:30u. - 17:00u.

Zie de betreffende pagina's voor meer informatie over de cursus: 

Training notatietechnieken voor (ervaren) tolken

Notatietechniek: aan de slag met symbolen

Startdatum: 12 feb. 2023
  • 785,- (excl. BTW)
  • Nijkerk & online