Module Tolkvaardigheden & Woordenschat (maart)

Je boekt op deze pagina de twee meest essentiële voorbereidingstrainingen voor jouw integrale tolktoetstraject of tolkvaardighedentoets:

  • Basistraining tolkvaardigheden
  • Terminologiemodule: Institutionele kennis, procedures en jargon

Deze module bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Basistraining tolkvaardigheden:
Het programma biedt een theoretische kennismaking met de technieken van het consecutief tolken en gesprekstolken. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de begeleiding van de deelnemers bij het in de praktijk oefenen en ontwikkelen van de vaardigheden.

Deel 2: Terminologiemodule Institutionele kennis, procedures en jargon:
Zeventien online lezingen over procedures, protocollen en jargon van instellingen die op regelmatige basis tolken inzetten binnen diverse sectoren.

Lesschema

Klik op de desbetreffende trainingen voor meer cursusinformatie en het lesschema: 

Leerdoelen

Solide basisvaardigheden en een uitgebreid vocabuleire maken het voor de gesprekstolk eenvoudiger om in verschillende omgevingen te werken. Natuurlijk komen ook de meer algemene tolkstrategieën aan de orde, zodat de training tolktechnieken jou als gesprekstolk een breed pakket biedt om goed beslagen ten ijs te komen.

Relevantie

Consecutief tolken is een essentieel onderdeel van het repertoire van een tolk en wordt door velen beschouwd als een superieure vaardigheid. Het is uitermate belangrijk dat een tolk goede vaardigheden beheerst, zodat een goede en soepele vertolking niets in de weg kan staan. Een uigebreid vocabulaire over allerhande instituties binnen Nederlands is onontbeerlijk.

Voertaal

Nederlands.

Ana Meneses Dekker

“Lesgeven is een grote passie van me, of het nu gaat om beginners of gevorderden. Het is altijd geweldig om een cursist vooruitgang te zien boeken.”

Ana is een tolk in hart en nieren die zelf tweetalig werd opgevoed (Nederlands en Spaans). Ana is WO- en HBO-opgeleid als tolk en vertaler. Ze volgde tolk- en vertaalopleidingen aan de Mercator Hogeschool Gent, UU, ITV en UvA en werkt sinds 2001 als tolk. Naast het tolken heeft Ana een grote passie voor lesgeven. Dit doet zij al vele jaren bij het ITV, LOI en Elycio Talen. Sinds 2010 is Ana ook werkzaam als examinator voor tolktoetsen van het Ministerie van Defensie en sinds 2016 bij KTV.

 

De online lezingen van de Terminologiemodule worden door verschillende docenten gegeven. Zie de webpagina voor verder informatie.

Datum: 12 mrt. 2023
  • van 09:30 tot 17:00
  • 826,45 (excl. BTW)
  • Nijkerk & online