Oefenen Mondelinge samenvatting (datum in overleg)

Tijdens deze korte maar intensieve coachingssessie leer je de hoofdlijnen en belangrijkste punten uit een voordracht te halen. Daarna leer je hierover een heldere, goed gestructureerde samenvatting te maken en te presenteren. 

Er doen maximaal zes mensen mee aan deze oefendag. De lengte van de oefendag is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tijdens de training ligt de nadruk op de voorbereiding op het onderdeel Mondelinge samenvatting. 

Tijdens het onderdeel 'mondelinge samenvatting' word je beoordeeld op luister- en spreekvaardigheid. Tijdens de toets luister je tweemaal naar een voordracht over een universeel onderwerp van maatschappelijk belang 8 à 15 minuten. Hierna geef je over dit onderwerp een mondelinge samenvatting waarin de hoofdlijnen en belangrijkste punten uit het gesprek worden samengevat. Hierin komt de kern van de voordracht naar voren en voeg je geen eigen informatie toe. 

In deze training leer je de hoofdlijnen en belangrijkste punten uit het gesprek te herkennen en leer je hoe je de mondelinge samenvatting presenteert.

Leerdoelen

Je kunt een heldere, goed gestructureerde presentatie geven over een complex onderwerp.Je kunt verschillende meningen gedetailleerd uitwerken en onderbouwen. Je kunt moeiteloos reageren op opmerkingen die tussendoor komen.

Voertaal

Nederlands. 

Marijke Roelofsen groeide op in Portugal en studeerde Internationaal Recht aan de Universiteit Groningen. Na de SIGV-gerechtstolkenopleiding startte zij in 2002 haar werkzaamheden als zelfstandig beëdigd tolk Portugees. De grote toestroom van vluchtelingen uit Angola zorgde voor meerdere jaren fulltime tolken in de asielketen. Daarnaast breidde Marijke haar werkzaamheden uit met tolkdiensten voor het notariaat, politie, rechtbanken, bedrijven en particulieren. Het meeste plezier ondervindt zij bij het tolken voor publieke of private delegaties en het simultaan tolken van congressen. Vanuit haar passie voor communicatie en mensenwerk volgde zij de opleiding tot mediator, Eigen Krachtcoördinator en intervisiefacilitator. 
In 2009 richtte zij samen met een aantal collega’s de Taalkring Portugees op en in 2010 KTV Kennisnet samen met haar compagnon Sandra Florindo. Haar tolk-, training- en bemiddelingservaring combineert zij in dynamische tolkvaardighedentrainingen waarbij iedere cursist op zijn eigen ontwikkelingsniveau de volgende leerstappen aangereikt krijgt.

Locatie:

Planning:

 • Ontvangst en registratie vanaf 9.00 uur. Programma start om 9:30 uur. 
 • Eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemers:
  • 1 deelnemer > 11:00 uur
  • 2 deelnemers > 11:45 uur
  • 3 deelnemers > 12:30 uur
  • 4 deelnemers > 14:30 uur
  • 5 deelnemers > 15:15 uur
  • 6 deelnemers > 16:15 uur

Inventarisatie van uw leerbehoefte:

 • In de map documenten in jouw KTV-account tref je een inventarisatieformulier aan. Hierop kun je jouw leerbehoeftes aangeven. Stuur het formulier uiterlijk vrijdagochtend naar: m.i.roelofsen@ktv-kennisnet.nl.

Praktische informatie:


Op de inschrijving voor deze training zijn de Algemene Voorwaarden van KTV van toepassing. Je kunt deze online raadplegen. De annuleringsvoorwaarden lees je in artikel 4. 

"Het was echt een zeer goede training! Marijke was heel duidelijk en direct. Echt gaaf."

"Docent geeft veel informatie en uitleg."

"De training is goed onderbouwd en leert je om beter te fungeren in je rol als tolk."

 

Gesprekstolken: dilemma`s en mogelijkheden
In overleg
 • 200,- (excl. BTW)
 • Nijkerk